Ontwikkeling hybride verwarmingssysteem

Ontwikkeling hybride verwarmingssysteem

 

Onder de projectnaam ‘123 Duurzaam’ is ReHeat actief met de ontwikkeling van een hybride verwarmingssysteem. Het verwarmingssysteem wordt speciaal ontwikkeld voor de bestaande woningbouw. Deze woningen zijn veelal matig tot slecht geïsoleerd en daardoor niet geschikt voor de overstap naar een all electric warmtepomp systeem. Het geschikt maken van deze woningen brengt vaak hoge investeringskosten met zich mee, waar de gemiddelde woningeigenaar niet op zit te wachten. Een hybride warmtepomp (een cv-ketel die samenwerkt met een warmtepomp) is geschikt voor iedere woning, ongeacht de mate van isolatie, vergt geen hoge investering en zorgt voor een directe besparing op aardgas.

123 Duurzaam wil de overstap naar een hybride zo eenvoudig mogelijk maken voor de woningeigenaar. Het verwarmingssysteem bestaat uit drie modules. Dit zijn de gasmodule (traditionele hr-ketel), een warmtepomp module (lucht-water warmtepomp) en een zonmodule (zonneboilersysteem). Deze modules werken met elkaar samen om de warmtevraag van de woning het gehele jaar door te voorzien.

Waarom 123 Duurzaam?

  • Modulair systeem, waardoor investeringskosten gespreid kunnen worden;
  • Unieke samenwerking van de drie modules, waardoor de warmtepomp tapwater kan verwarmen;
  • De unieke regeling waarbij de gebruiker zelf controle heeft over de energiebron van het verwarmingssysteem;
  • Installatievriendelijk: de compleetheid van de systemen (inclusief installatiematerialen);
  • Levering rechtstreeks aan installateurs, zonder tussen (groot)handel.


Het project ‘123Duurzaam’ is ondergebracht in een dochteronderneming van ReHeat, te weten TREAS Verwarming B.V. Voor meer informatie kunt klikken op het logo van TREAS Verwarming.


123 Duurzaam is mede mogelijk gemaakt door Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie en de subsidieregeling ‘Versneller Innovatieve Ambities (VIA) 2018’ vanuit het SNN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *